news-details
Društvo

Opština Budva kupila zaštitnu opremu za građane

Opština Budva nabavila je zaštitne maske za svoje građane. Prema nezvaničnim informacijama, radi se o oko 15.000 maski, a Budva ima oko 13.500 stanovnika. Ugovor za zaštitne maske, vrijedne 11.235 eura,  potpisan je sa podgoričkim “VD commercom”.

-U cilju otklanjanja opasnosti od ugrožavanja zdravlja i života građana izazvanih koronavirusom i proglašenjem epidemije u Crnoj Gori, a umjući u vidu da na tržištu postoje određene vrste roba koje su deficitarne-zaštitne maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju-i do kojih naši sugrađani ne mogu doći, posebno cijeneći ekonomski momenat, Opština Budva odlučila je da za potrebe svih građana koji žive i borave na teritoriji opštine Budva nabavi određenu količinu zaštitnih maski i podijeli građanima kako bi doprinijela očuvanju njihovog zdravlja i spriječila dalje širenje virusa-saopštio je predsjednik Opštine Budva Marko Carević.

Rok isporuke maski je tri dana od dana zaključenja ugovora, a moraju biti isporučene u službene prostorije zgrade Opštine.