news-details
Društvo

Zaplijenjeno pola tone kokaina na brodu "Budva" u Njemačkoj, uhapšen jedan crnogorski pomorac

Njemački policajci i carinici zaplijenili sinoć su pola tone kokaina na brodu "Budva"  u luci Hamburg, i uhapsili jednog člana posade. Ovim povodom, iz Uprave policije Crne Gore kazali su da je presječena još jedna međunarodna ruta krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike ka Evropi.

Prtema istim navodima, crnogorska policija je ovu akciju sprovela sa kolegama iz američke agencije DEA, Velike Britanije, Portugalije, Španije, Njemačke i Holandije.

Prema podacima portala Feral.bar, brod “Budva” kompanije AD Barska plovidba u većinskom državnom vlasništvu uplovio je sinoć oko 22 sata u Hamburg bez tereta, a pristigao je iz Maroka. Prije toga, “Budva” je u Maroko stigla iz Brazila.

Brod plovi pod crnogorskom zastavom, na njemu je crnogorska posada, služi za prevoz rasutih tereta, a sagrađen je 2014. u Kini. Jedan je od dva teretna broda u floti “Barske plovidbe”.

Izvršni direktor AD Barska plovidba Tihomir Mirković izjavio je za Feral.bar da su u kompaniji izuzetno neprijatno iznenađeni i zatečeni viješću iz Hambrurga

-Zapovjednik broda me je jutros obavijestio da su sinoć, odmah po vezivanju broda njemački policajci i carinici ušli na brod, obavili pregled i pronašli veliku količinu narkotika, oko pola tone, te da je uhapšen jedan naš pomorac. Brod je stigao iz Kazablanke prazan u Hamburg, gdje je trebao da krca žitarice za Nigeriju-naveo je Mirković.

On se nada da se ova neprijatna situacija neće odrazit na redovnu plovidbu broda i da neče doći do njegovog zadržavanja.

-U kontaktu smo sa unajmiteljom broda, koji je takođe zatečen kao i mi, i u strahu da se ovo neće odraziti na obavljanje osnovne djelatnosti. Zaista ovo nismo očekivali da se desi na nekom od naših brodova jer oni viju crnogorsku zastavu i na njima su ukrcani dobri pomorci koji pošteno zarađuju svoj hljeb-zaključio je Mirković.  

*Fotografija: Vesselfinder.com